Roland-Cube-Lite-Monitor-BK
Roland-Cube-Lite-Monitor

Roland Cube Lite-BK gitaarversterker.
Een reverb- en choruseffect zijn eveneens van de partij en klinken dankzij de stereoluidsprekers lekker breed en vet.

Categorie: .

Productbeschrijving

Roland Cube Lite-BK
gitaarversterker

Overtuigende gitaarsounds:
De CUBE Lite gitaarversterker bevat drie COSM-versterkermodellen –“JC Clean”, “Crunch” en “Extreme”– en is dus van alle muzikale markten thuis. Een reverb- en choruseffect zijn eveneens van de partij en klinken dankzij de stereoluidsprekers lekker breed en vet.

2.1-kanaals versterkingssysteem:
Met zijn twee luidsprekers en zijn woofer zorgt het 2.1-kanaals versterkingssysteem van de CUBE Lite voor een rijke, volle sound, die je van een baasje met deze afmetingen niet zou verwachten. Door een hoofdtelefoon aan te sluiten kun je de luidsprekers trouwens uitschakelen – dan stoor je niemand.

i-CUBE LINK voor de iOS-integratie:
De i-CUBE LINK-interface van de CUBE Lite gitaarversterker kan direct op een iPhone, iPad of iPod touch worden aangesloten. Zo beschik je tijdens het jammen met oerdegelijke gitaarsounds over een al even superieure begeleiding. Tot nu toe had je voor de opname van je gitaar met een iOS-apparaat een aparte interface nodig – maar die kon het geluid niet versterken, terwijl je hier “the best of both worlds” krijgt. Dankzij i-CUBE LINK hoef je maar één kabel aan te sluiten om gebruik te kunnen maken van de COSM-sounds en tegelijk de audiosignalen afkomstig van het iOS-apparaat te horen. De i-CUBE LINK-connector kan bovendien dienst doen als stereo-ingang voor eender welke andere player of signaalbron.

‘CUBE JAM’ app:
Met de gratis “CUBE JAM” app tover je je iOS-apparaat om tot een commandocentrale voor jams, de opname van nieuwe songideeën en het werken aan je techniek. Speel bv. in de handel verkrijgbare songs en “Minus-One”-tracks met de CUBE Lite af en maak tegelijk gebruik van de puike COSM-sounds. “CUBE JAM” kan ook de via i-CUBE LINK ontvangen audiosignalen opnemen, zodat je nooit meer een fantastische riff of songfragment vergeet. Na de opname kun je het volume van de gitaar en de begeleiding apart regelen en de mix dan als WAV-bestand in het 16-bits/44.1kHz-formaat exporteren. De app bevat verder handige functies voor het instuderen van nieuwe riffs: je kunt de weergavesnelheid en de toonhoogte van de audiosignalen apart instellen en gebruik maken van de “Center Cancel”-functie om de solopartij van een bestaand nummer te onderdrukken.

Direct-mode:
In de regel wordt het gitaarsignaal van de CUBE Lite door “CUBE JAM” of eender welke andere app mét de COSM-versterkersound opgenomen. Als je dat niet wilt, kun je de Direct-mode van de CUBE Lite activeren. Tijdens het spelen hoor je de COSM-bewerking dan nog wel, maar het gitaarsignaal wordt helemaal “droog” opgenomen. Dat kan handig blijken, wanneer je tijdens de opname nog niet precies weet welke sound het best bij het nummer past en die pas na de opname met een andere app wilt “maken” (dat noem je “re-amping”). Het met die app bewerkte signaal kun je eveneens via de CUBE Lite uitversterken.

Stijlvol uiterlijk – past bij je interieur:

De CUBE Lite oogt eerder als een HiFi-installatie dan een gitaarversterker en mag daarom –zonder klachten van je partner– in de woonkamer staan. Hij is trouwens niet alleen een overtuigende gitaarversterker, maar kan tevens als weergavesysteem voor je muziekbibliotheek worden gebruikt. Hij is leverbaar in drie kleuren (zwart, wit en rood): kies dus maar de uitvoering die het best bij jou past.