yamaha tyros 5 -61
Yamaha Entertainer Gold packYamaha Entertainer Gold pack 2Yamaha Expansion moduleTyros5_image061-300x224Tyros5_image041-300x224Tyros5_image03-300x224Tyros5_0001-503x200

Yamaha Tyros 5 nu met 61 en 76 toetsen en audio styles.

Categorie: .

Productbeschrijving

Yamaha Tyros 5 + gratis Expansion Kit en Entertainer Gold Pack.

Yamaha Entertainer Gold pack-Yamaha Entertainer Gold pack 2-Yamaha Expansion module


The Power of Reality

Een buitengewoon performancekeyboard met authentieke geluiden, effecten en realistische begeleiding.
De nieuwe Yamaha tyros 5 is te verkrijgen met  76 en 61 toetsen.

Nieuw ontwerp:
De Yamaha Tyros5 beschikt over een metallic zilveren behuizing (titanium afwerking) zodat het uit metaal gevormd lijkt te zijn, wat het een exclusieve, hightech uitstraling geeft. We hebben ook aandacht besteed aan de functie en plaats van de bedieningsknoppen, zodat mensen die al vertrouwd zijn met de bediening van de Tyros, het nieuwe model zonder problemen en zorgen zo kunnen bedienen.

Meer dan 300 nieuwe voices waaronder ‘S.Art2-voice’
Er zijn meer dan 300 nieuwe voices aan de Yamaha Tyros5 toegevoegd, waaronder nieuwe koperblazers, gitaren, synths, elektrische piano’s en akoestische piano’s. S.Art2-voices zijn geluiden van hoge kwaliteit die de beleving van een echt instrument hercreëren tijdens spelen.

Authentiek ensemblespel
5

Ensemble-voice is een verbazingwekkend nieuw kenmerk die echte ‘divisi’ (gedeelde partijen) reproduceert in een sectie. In het verleden gebruikte een voice zoals Brass Quartet (koperblazerskwartet) een sample van vier muzikanten, wat fantastisch klonk. Maar als u echter twee noten tegelijk speelde, had u ineens acht muzikanten, wat ook fantastisch kan klinken, maar niet reëel is. Met de Ensemble-voices van de Tyros5 hebt u altijd hetzelfde aantal muzikanten omdat de Tyros5 over de muzikale kennis beschikt van een professionele muziekarrangeur. Speel twee noten tegelijk met een Brass Quartet Ensemble-voice en de Tyros5 stuurt de bovenste noten naar de trompetten en de lage noten naar de trombones; wat echt een ongelooflijk realistische geluid geeft.
Ensemble-voices maken ook gebruik van parameters die het spel verlevendigen door de subtiele variaties in timing te reproduceren zoals die bij een echt ensemble te horen zijn. Dit zorgt voor een authentiek geluid dat klinkt alsof er een groep echte muzikanten speelt en waardoor u met gemak kunt genieten van spelen als een instrumentaal kwartet.

Welkom bij Organ World
1 11 10
De Tyros5 beschikt over de orgelvoices Vintage, Home, Euro, Concert en Theatre, die allemaal buitengewoon worden weergegeven met verbazingwekkende samples die zorgen dat de Tyros5 een onuitwisbare indruk maakt bij elke situatie waar een organist mee te maken kan krijgen. Met eigenschappen zoals een uitgebreide set bedieningselementen in de stijl van een echt orgel, aanpasbare effecten en intuïtieve bediening waarmee u het geluid in real-time kunt aanpassen terwijl u speelt, voldoet Organ World zeker aan de verwachtingen van de meest veeleisende performer.

Voeg ritme aan uw spel toe met Audio Styles
Audio Styles voegen veertig nieuwe percussiegebaseerde stijlen toe aan de indrukwekkende achtergrond- en begeleidingsmogelijkheden van de Tyros5 en zorgen voor een natuurlijke beleving, ambiance en warmte bij de drum- en percussiepartijen, wat nog grotere expressieve mogelijkheden biedt. Audio Styles maakt ook optimaal gebruik van de Time Stretch-technologie van Yamaha, waardoor de audio uw tempowijzigingen kan volgen zonder de toonhoogte te veranderen. Alles blijft dus perfect synchroon lopen.

Verbeterde DSP’s voor authentieke effecten die u ‘precies dat’ geluid geven
De Tyros5 beschikt niet alleen over nieuwe effecttypen van hoge kwaliteit, waaronder Real Distortion en Real Reverb, het zorgt ook voor prachtig ontworpen bedieningspaneelweergave, met uiterst intuïtieve bedieningsregelaars – net als op de echte apparaten. De DSP’s beschikken ook over VCM-effecten (Virtual Circuit Modeling) die dezelfde technologie gebruiken als de professionele effectprocessoren op de topklasse mixers van Yamaha.

Real Reverb

13
Real Reverb (echte nagalm) is een verbeterde versie van de Reverb-technologie zoals die in voorgaande versies van de Tyros werden aangetroffen. Nieuwe algoritmen nemen een groter aantal factoren in aanmerking, wat leidt tot meer vloeiende, meer natuurlijke galmeffecten.

Real Distortion
6

Real Distortion-effecten (echte vervorming) zijn gebaseerd op digitale modellen van legendarische gitaarversterkers uit de jaren 60 en 70. Het zijn ook digitale modellen van vermaarde analoge gitaareffectpedalen. Het resultaat is een uiterst nauwkeurige reproductie van de frequenties en dynamiek van echte vervormde gitaargeluiden. Met de nieuwe, intuïtieve grafische interface hebt u het gevoel dat u de originele versterker bedient!

VCM (Virtual Circuit Modeling)
Terwijl digitale oplossingen steeds vaker in de muziekproductiestudio’s en op podia worden toegepast, wordt er nog steeds oudere analoge apparatuur gebruikt om dat warme geluid te krijgen dat digitale effecten gewoonlijk niet kunnen bieden. VCM-technologie biedt de accurate weergave van het klassieke geluid van dergelijke effectapparaten.

Een veelzijdige, uitstekend presterende audio-engine die u totale controle over uw geluid geeft.
15A
De Tyros5 is in staat audiobestanden weer te geven en op te nemen (waaronder performances die gebruikmaken van Audio Styles), en beschikt ook over een reeks audiomanupilatiekenmerken die u kunt gebruiken om ‘minus-1′-tracks in karaokestijl te creëren, in de toonsoort en met het tempo dat u wenst.

Audio Link Multi Pad
Via de functie Audio Link Multi Pad kunt u uw eigen audiobestanden (geluidseffecten, zang- of spraakfrasen, enz.) aan de pads koppelen en ze zo via het spelen triggeren via de pads.

Vocal cancel
De krachtige functie Vocal Cancel (stemonderdrukking) annuleert of onderdrukt signalen effectief, zoals stemmen en solo’s die een belangrijke rol in een audiobestand spelen. Hierdoor kunt u uw eigen ‘minus-1′-track maken en in karaokestijl zingen met alleen instrumentale begeleiding.

Time Stretch en Pitch Shift (tijdspreiding en toonhoogteverschuiving)
Niet alle mensen hebben hetzelfde vocale bereik. De Tyros5 kan uw favoriete song in uw voorkeurstoonsoort zetten met de krachtige toonhoogteverschuivingsfunctie waarmee u de toonsoort kunt veranderen zonder het tempo te wijzigen. Als u het tempo wilt veranderen, kunt u de tempospreidingsfunctie gebruiken om het tempo te verhogen of verlagen, zonder de toonhoogte te veranderen.

Stijlbesturing met de rechterhand
Met de Tyros5 kunt u tot drie splitpunten overal op het toetsenbord creëren. Hierbij wordt de flexibiliteit geboden om, bijvoorbeeld, aan elke zone een andere voice toe te wijzen. De begeleidingsstijlen van de Tyros5 kunnen nu worden bestuurd door de akkoorden die in de rechterhand van de splitzones worden gespeeld, waardoor u baspartijen handmatig met uw linkerhand kunt spelen.

Crossfader
15
Met de crossfader kunt u de volumebalans aanpassen tussen de weergave van een MIDI-song en de weergave van een audiobestand. De schuif naar links bewegen verhoogt het volume van de weergave van de MIDI-song en de schuif naar rechts bewegen verhoogt het volume van de weergave van het audiobestand.

Paneelvergrendeling
Vergrendel het paneel om te voorkomen dat er instellingen worden gewijzigd terwijl u zich niet bij het instrument bevindt – de perfecte functie voor degene die live optreedt.

4 sub-uitgangen
De Tyros5 beschikt over vier Sub Out-lijnuitgangen die u kunt gebruiken om uw geluid aan elke spelsituatie aan te passen. U kunt zo bijvoorbeeld een specifieke partij naar een versterkte monitorbox sturen of een ander geluid naar de zaal-PA sturen.


Specificaties Yamaha Tyros 5:

Toetsenbord
Aantal toetsen 61 of 76
Type Organ (FSX) Initial Touch / Aftertouch
Aanslagvolume: hard1, hard2, Medium, SOFT1, soft2
Controllers: Pitch Bender Ja
Modulatie Ja
Sliders 9 (inclusief 1 toewijsbaar),
Cross Fader
2 x Articulation schakelaars
Display-type: TFT 7,5 inch VGA LCD
Grootte: 640 x 480 dots
Kleur: Titanium

Voices
Toongeneratie:  AWM technologie Stereo Sampling
Polyfonie: (max.) 128
Voorgeprogrammeerd Voices 1279, 480 XG-voices, 37 Drum / SFX Kits
Featured Voices: 55 x S.Art2, 44 x S.Art1, 288 x MegaVoice, 54 x Live!, 138 x Cool!,
81 x sweet!, 40 x Wereld Organ
Custom optionele Wave Capaciteit: MAX 1024 MB (optioneel)
Sampling Custom Voice
Voice bewerken: Ja
Sound Creator  Voice Set: Ja
Compatibiliteit XG: Ja
GS: Ja
GM: Ja
GM2: Ja
Voice Uitbreidingsmogelijkheden: afhankelijk van de optionele flash-geheugen Expansion Module (FL1024M, FL512M)

Effecten
Reverb: 52 Presets, 3 Users
Chorus: 106 presets, 3 Users
DSP 1: 322 Presets, 3 Users,
DSP 2-9: 322 Presets, 10 Users
Master Compressor: 5 Presets, 5 Users
Master EQ: 5 Presets, 2 Users
Mic effecten: 1 x Noise Gate, 1 x Compressor, 1 x 3Band EQ

Vocal Harmony
44 x Presets, 10 x  Synth Vocoder
60 x User voor de Vocal Harmony en Synth Vocoder
23 x Vocal Effect

Begeleidingsstijlen
Preset styles: 539
Featured Styles: 40 x Audio, 7 x  FreePlay, 441 x Pro, 51 x Sessie
3 x INTRO, 4 x  MAIN VARIATIE, 4 x FILL INN, 1 x BREAK, 3 x  ENDING
2500 Andere functies Music Finder Records
4 x One Touch Setting (OTS) voor elke style
Style uitbreidingsmogelijkheden: Ja
Audio style uitbreidingsmogelijkheden: ja tot ongeveer 124MB

Songs
5 x preset songs
Opnemen Aantal songs Onbeperkt (afhankelijk van de schijf capaciteit)
Aantal sporen 16
Datacapaciteit ca. 300 KB per Song
Recording functie Quick Record, Multi Record, Step RecordinguCompatible Data Format Playback SMF (Format 0 & 1), XF
Opnemen SMF (Format 0)

Audio recorder-player

Audio opname tijd: max. 80 minuten
Audio opname: wave format, 44.1kHz sample rate, 16 bit resolutie, stereo
Audio afspelen: Wave, MP3
Time strech: ja
Pitch shift: ja
Vocal cancel: ja
Multi recording: Ja (.aud)

Functies
Registratie: 8 knoppen, controle registration sequence, freeze
Lesson / Guide Lesson / Guide Follow Lights, Any Key, Karao-Key, Uw Tempo
Speelassistentietechnologie (PAT) Ja
Demo: Ja
Metronoom: Ja
Tempo Range: 5-500 , Tap Tempo
Transpose: -12 – 0-12
Tuning: 414.8 – 440-466,8 Hz
Octaaf knoppen: Ja
Scalel Type: 9 presets
Tekstweergave in display: Ja
Harmony / Echo Ja
Panel Sustain: Ja
Mono / Poly: Ja
Style Creator: Ja
Style recommender: ja
OTS Information: Ja
Song Creator: Ja
Score Display Functie: Ja
Lyrics Display Functie: Ja
Multi Pad Creator: Ja

Opslag en Connectiviteit
Opslag Intern geheugen: ong. 6.7MB
Hard Disk Drive: 500GB
USB Flash-geheugen (via USB naar APPARAAT)
Hoofdtelefoonaansluiting: Ja
FOOT PEDAL 1 (SUSTAIN), 2 (ARTICULATION 1), 3 (VOLUME), toewijsbare functie
Microfoonaansluiting: Ja (Combo Jack)
MIDI A ( IN / OUT), MIDI B (IN / OUT)
AUX IN L / LR, R
MAIN LINE OUT (L / LR, R) SUB OUT (1,2) SUB OUT (3.4 / AUX OUT)
RGB OUT: ja
USB TO DEVICE USB 2.0 x 2 (Voor / Achter)
USB TO HOST USB 2.0 x 1

Multi Pads
Multi Pad-banken: 190 preset-banken x 4 Pads
Audio Link: ja
Live Audio Pads ready ( powered by: www.keyboard-software.nl )

Accessoires
Meegeleverde accessoires: Nederladstalige handleiding, Online Lid productregistratie, AC-netsnoer, Muziekstandaard, USB draadloze LAN-adapter